Acidificarea corpului, muschilor si articulatiilor este cauzata in mare masura de un surplus zilnic de alimente care formeaza acid. Dupa arderea alimentelor acide, raman in organism deseuri acide, cum ar fi acizii urici, acizii lactici si acizii acetici. Deoarece organismul nu poate descarca toti acizii, excesul de acizi este depozitat intr-o forma solida si lichida in intregul corp.
Pentru mentinerea unui echilibru acid-bazic bun bazat doar pe dieta dvs. zilnica, este recomandat sa fie format din 80% produse alcaline și 20% produse acide . Cu toate acestea, in practica se pare ca, cu dieta noastra occidentala, nu ingeram decat 30% pana la 40% alcaline și 60% pana la 70% alimente care formeaza acid.
Un organism care functioneaza sanatos necesita substante tampon alcaline, pe care le puteti reconstrui urmand indicatiile dietetice alcaline. Persoanele cu acumulari de deseuri de acid ar trebui sa manance conform raportului 80% alcalin si 20% acid (4 unitati alcaline la 1 unitate formatoare de acid).
Deoarece organismul extrage nutrienti din intreaga gama de alimente, este important sa mancati variat. Daca aveti o dieta nediversificata pentru o lunga perioada de timp, corpul dumneavoastra va acumula o penurie de anumiti nutrienti.
Un echilibru acid sanatos, fara riscul de epuizare a substantelor nutritive importante, poate fi obtinut prin mentinerea unui raport de 60% alimente alcaline si 40% acide.